Witam, wreszcie mój problem został rozwiązany. Wystarczyło słuchać sie Master`sa oraz nie wierzyć wszystkim mechanikom. Parę m-cy temu Masters zasugerował mi, iż przyczyną zapalania silnika nie zawsze za pierwszym razem (niezależnie od temperatur) może być czujnik G-28. Oczywiście tę uwagę przekazałem w ASO, lecz oni ją zignorowali. Dopiero gdy w akcie rozpaczy zmieniłem ASO (czytaj: wyrzuciłem następna kasę w błoto) okazało się, że na wydruku z kompa jest sygnalizacja błędu G 28 (czujnik był ok, tylko szwankowało połączenie ze strerownikem). Ponadto początek wtrysku wynosił 86 (teraz 62), coś było ustawione na 7.6 mg/H (teraz 3.4), kąt wyprzedzenia był 3.7 v.OT, a powinno być 1.3 v.OT +/- 2% (teraz jest 1.5). Naprawa była zrobiona w ASO w Gdyni. Auto zapala teraz za każdym razem!!!
Dacia Logan MCV najtańszym kombi w Niemczech
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Na 19 stycznia zaplanowano niemiecką premierę handlową modelu Dacia Logan MCV, który zapowiada się jako najtańsze kombi do kupienia u naszych zachodnich sąsiadów.
Podstawowa wersja, która kosztuje 8 400 EUR, wyposażona jest w silnik benzynowy 1.4 o mocy 75 KM. Dodatkowo oferta obejmuje dwie inne jednostki benzynowe o mocy 87 i 105 KM, jak również diesel 68 KM.
Zamówienia można już składać w jednym z 260 punktów sprzedaży aut marki Dacia na terenie Niemiec. Podobnie jak w przypadku dotychczas dostępnej wersji nadwoziowej sedan, Logan MCV objęty jest gwarancją mechaniczną na trzy lata lub 100 tys. km, jak również sześcioletnią gwarancją antykorozyjną.
[samar.pl - link]saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
Komentarz